Ukupno poručeno 0 kom
Ukupna cena 0 din

 

Karneol

BOJA : Crvena, narandžasta; ružičasta, smeđa

IZGLED : Mali, providni obluci, često uglačani od vode ili kotrljani

UČESTALOST : Uobičajen

IZVOR : Britanija, Indija, Češka, Slovačka, Peru, Island, Rumunija

OSOBINE. Karneol vas prizemljuje i usidrava u sadašnju stvarnosti. Stabilizujući kamen sa visokom energijom, odličan je za obnavljanje vitalnosti i motivacije za stimulisanje kreativnosti. Karneol ima sposobnost pročišćavanje drugog kamenja.

Psihološki, kamen  dovodi do prihvatanja životnog ciklusa i otklanja strah od smrti. U drevnim vremenima je korišćen kao zaštita mrtvima na njihovom putovanju u zagrobni život. Daje hrabrost, podstiče pozitivne izbore u životu, odstranjuje apatiju i motiviše na uspeh u poslu i u drugim stvarima. Karneol je koristan za prevazilaženje bilo koje vrste zlostavljanja. Ovaj kamen pomaže vam da verujete sebi i svojim procenama. Dolazi do srži onoga što vas pokreće, prevazilazi negativno uslovl-javanje i potpomaže postojanost.

Mentalno, karneol poboljšava analitičke sposobnosti i pročišćava percepciju. Otklanja irelevantne misli u meditaciji i uključuje sanjalice u svakodnevnu realnost. Emotivno, ovaj kamen je moćna zaštita protiv zavisti, besa, ozlojedenosti, vaše ili drugih ljudi. Smiruje bes i zatire emotivnu negativnost, zamenjujući je ljubavlju života.

LECENJE Karneol je pun sile života i vitalnosti. Stimuliše metabolizam. Karneol aktivira zemaljsku čakru, utiče na ženske reproduktivne organe, pojačava plodnost. Ovaj kamen pobeđuje frigidnost i impotenciju, leci probleme donjeg dela leđa, reumatizam, artritis, neuralgiju i depresiju, posebno kod ljudi u poodmaklim godinama. Reguliše telesne tečnosti i bubrege, ubrzava zaceljivanje kostiju i ligamenata i zgušnjava krv. Karneol poboljšava apsorpciju vitamina i minerala i obezbeđuje dobro snabdevanje organa i tkiva krvlju.

POLOžAJ Koristiti kao privezak ili kopču za kaiš, ili staviti gde ogovara tako da dodiruje kožu. Karneol blizu ulaznih vrata priziva zaštitu i poziva izobilje u kuću.

 

Copiright ® Maglovski.rs 2011